Tuggrove beleid

Volgens ons bestaande beleid moet de gebruiker gebreken melden indien binnen 24-48 uur na ontvangst van de zending voor het product voor terugzending of vervanging.
Houd er rekening mee dat de terugkeer alleen zal worden geëerd in het geval van een fabricagefout en elk product in onze winkel heeft verschillende terugkeer /vervanging beleid. Lees de richtlijnen zorgvuldig voor het bestellen.

Om in aanmerking te komen voor een retour, moet uw item ongebruikt zijn en in dezelfde staat. Het moet ook in de oorspronkelijke verpakking zitten.

Verschillende soorten goederen zijn vrijgesteld van restitutie. Bederfelijke goederen zoals voedsel, bloemen, kranten of tijdschriften kunnen niet worden geretourneerd. Wij accepteren geen producten die intieme of sanitaire goederen, gevaarlijke materialen of ontvlambare vloeistoffen of gassen zijn.

Aanvullende niet-restitueerbare posten:
Gift
Softwareproducten downloaden
Enkele artikelen voor gezondheid en persoonlijke verzorging

Om uw terugkeer te voltooien, hebben we een ontvangstbewijs of kwitantie nodig.

Gelieve uw aankoop niet terug te sturen naar de fabrikant.

Er zijn bepaalde situaties waarin slechts gedeeltelijke restituties worden toegekend: (indien van toepassing).)
Boek, met duidelijke tekenen van slijtage
CD, DVD, VHS tape, software, videospelletjes, cassette of vinyl plaat die is geopend
Elk item dat niet in zijn oorspronkelijke staat is beschadigd of ontbrekende onderdelen om redenen die niet te wijten zijn aan onze fouten

Bedrag van de restitutie (indien van toepassing))))
Zodra uw terugkeer is ontvangen en geïnspecteerd, sturen wij u een E-Mail om u te informeren dat wij uw terugkeer hebben ontvangen. Wij zullen u ook informeren over de goedkeuring of afwijzing van uw restitutie.
Als u bent goedgekeurd, zal uw terugbetaling worden verwerkt en een credit zal automatisch worden toegepast op uw creditcard of originele betalingsmethode binnen een bepaald aantal dagen.

Te Late of ontbrekende restitutie (indien van toepassing)))
Als u nog geen terugbetaling heeft ontvangen, controleer dan uw bankrekening opnieuw.
Neem contact op met uw credit card bedrijf, het kan enige tijd duren voordat uw terugbetaling officieel is gepost.
Neem contact op met je bank. Er is vaak enige verwerkingstijd voordat een terugbetaling wordt gedaan.
Als u dit allemaal heeft gedaan en uw terugbetaling nog niet heeft ontvangen, neem dan contact met ons op via e-mail.

Verkoopartikelen (indien van toepassing)))
Alleen normale items kunnen worden terugbetaald, helaas kan de verkoop items niet worden terugbetaald.

Uitwisseling (indien van toepassing))))
We vervangen alleen dingen als ze defect of beschadigd zijn. Als u het wilt ruilen voor hetzelfde artikel, stuur ons dan een e-mail naar support mail.

Gift
Als het item werd gemarkeerd als een geschenk op het moment van aankoop en rechtstreeks naar u wordt verzonden, ontvangt u een creditnota met vermelding van de waarde van uw retour. Zodra het geretourneerde item is ontvangen, wordt u een cadeaubon toegestuurd.

Als het item niet was gemarkeerd op het moment van aankoop als een geschenk of de donor had gestuurd het bevel om het later aan u te geven, zullen we de donor terugbetalen, en hij zal weten over uw terugkeer.

U bent verantwoordelijk voor het betalen van uw eigen verzendkosten voor het terugsturen van uw item. Verzendkosten worden niet terugbetaald. Als u een restitutie ontvangt, worden de kosten van de restitutie in mindering gebracht op uw restitutie.

Afhankelijk van waar u woont, kan de tijd die nodig is voor uw geruild product om u te bereiken variëren.

U moet overwegen een traceerbare verzenddienst of aankoop verzendverzekering. Wij garanderen niet dat wij uw geretourneerde item ontvangen.